به گزارش حمید کاملی خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا؛ با ابتلای بیش از ۴۱۴ هزار نفرو فوت ۲۳۰۰ بیمار کرونایی ظرف هفته گذشته، ترکیه هفته مرگباری را پشت سر گذاشت.
افزایش بیماران بدحال به ۳۴۶۳ نفر و قوت گرفتن احتمال افزایش مرگ و میر در روزهای آینده نگرانی فزایندهای را بر فضای این کشور حاکم کرده است.
فخرالدین کوجا وزیر بهداشت ترکیه در کنفرانس پس از نشست با اعضای ستاد علمی مبارزه با کرونا گفت مهار موج جدید نیازمند انسجام ملی در رعایت جدی تدابیر بهداشتی و پروتکلهای کرونایی است، زیرا هرچند زیرساخت مان در بخش بهداشت و درمان سالم است، اما ظرفیتمان نامحدود نیست.
وزیر بهداشت ترکیه گفت: هر چند از شتاب گسترش سریع ویروس کاسته شده و شاهد روند کاهشی آمار هستیم، اما در صورت تحقق نیافتن اهداف مورد نظر تدابیر سختگیرانهتر اعمال خواهد شد.
وی با بیان اینکه بخش عمده آمار کرونایی ناشی از ویروس انگلیسی است گفت هنوز موردی از نوع جهش یافته هندی در کشور مشاهده نشده است.
وزیر بهداشت ترکیه افزود: همزمان با واکسن سینوواک و بیونتک، بزودی از واکسن اسپوتنیک هم استفاده خواهیم کرد.
گفتنی است بیمارستانهای ترکیه هم بدلیل تکمیل شدن ظرفیت بخشهای مراقبت ویژه دوران سختی را میگذرانند بطوریکه چند روزی است زنگ هشدار در باره خطرناک شدن اوضاع به صدا در آمده است.
تنها در استانبول آمار مبتلایان ظرف پنج هفته گذشته پنج برابر شده بطوریکه یک درصد مردم استانبول به کووید۱۹ مبتلا شده و هر روز دستکم ۲۰ هزار مبتلای جدید به آمار کروناییهای استانبول افزوده میشود.
هم اکنون ۲۵ درصد مبتلایان کرونایی ترکیه در استانبول بوده و میزان مرگ و میر ظرف یکماه گذشته در این کلانشهر ۴ برابر شده است.
کارشناسان هشدار میدهند مرگ و میرهای امروز مربوط به مبتلایان دو هفته قبل است و یقینا میزان فوتیها در هفتههای آتی به شکل تصاعدی افزایش خواهد یافت.
دکتر اسماعیل بالیک متخصص بیماریهای عفونی گفت علاوه بر الزامی شدن تعطیلی سراسری واکسیناسیون باید با شتاب بیشتری اجرا شود، زیرا نتایج ابتلای این روزها دو هفته دیگر مشخص میشود.
بنا بر آخرین دادههای وزارت بهداشت ترکیه آمار کل مبتلایان به کرونا در این کشور از مرز ۴/۵ میلیون نفر گذشته و شمار جانباختگان هم به مرز ۳۷ هزار و پانصد نفر نزدیک شده است.